Het Ierakel: de kracht van orakelkaarten leggen

door irisslabbekoorn
Orakelkaarten Leggen

Oké, bare with me als je nu denkt ‘jemig Iris gaan we nu echt die spieriewierie kant op ja?’ Trust me, ik behoor nog steeds tot een van de meest sceptische personen op deze aardbodem. Maar zo nu en dan kan ik het antwoord op mijn brandende vraag niet vinden en ja, dan zoek ik wel eens naar inzichten van buitenaf. Lees ik een horoscoopje in de Cosmopolitan, trek ik een kaartje online, of boek ik een tarot-sessie met een expert.

Ik ben dus géén Jomanda of Char het Medium. Ik heb ook heel veel moeite met mensen die zeggen alles te kunnen manifesteren. En toch lonkt er soms iets dat het Ierakel (credits naar Thomas die deze naam bedacht) in mij aanwakkert. Een intense nieuwsgierigheid naar alles in het universum. Maar goed, die kaartjes op het internet waren iets te duister dus besloot ik zelf een setje orakelkaarten te kopen. En ik vond het effect van orakelkaarten leggen toch echt het delen waard. Ook voor de sceptische mensen onder ons 😉

Wat zijn orakelkaarten?

First things first, orakelkaarten zijn onwijs oud en bedoeld om in contact te komen met je zogenaamde innerlijke wijsheid. Wanneer je een vraag stelt en een kaartje legt doe je een beroep op de universele wet van aantrekkingskracht. Je trekt dus eigenlijk een kaart waar je zelf onbewust om vraagt. Er zijn onwijs veel verschillende kaartendecks, van engelen tot dieren en van edelstenen tot natuur. Het ene deck is niet beter dan het andere deck. Je kiest een deck op basis van wat jou het meest aanspreekt.

Zelf heb ik precies niets met engelen, geesten of kristallen. Dus ging ik op zoek naar wat meer Efteling-vibe kaartjes. Iets met bomen, diertjes, elfjes en natuur. Oprecht: de keuze is reuze, dus na een ietwat overweldigende zoektocht bestelde ik twijfelachtig het setje ‘Fluisteringen van de Natuur’. Simpelweg omdat ik deze kaartjes op dat moment het mooiste vond.

* Wil je ook dit setje kaarten bestellen en wil je mij een beetje steunen? Klik dan op het bovenstaande affiliate linkje. Het kost jou niets extra’s, maar geeft mij een klein extraatje 🙂

Wat voor vragen kun je orakelkaarten stellen?

Ik fluister natuurlijk niet écht met de natuur, loop niet op m’n bloten voeten door het bos, en knuffel ook geen bomen. Niets mis mee als je dat wel doet trouwens. Ik wil je gewoon graag een beeld van mijn sceptische zelf schetsen. Want ik geloof precies niks, maar ik stel dus wél vragen aan kaartjes. Snap je het nog?

Orakelkaarten geven niet per se een baanbrekend antwoord. Wel bieden ze je inzicht op bepaalde keuzes of situaties. Het is dus niet de bedoeling dat je ja/nee en of/of vragen stelt. De eerste vraag die beginner Iris stelde was dan ook ‘Moet ik stoppen met copywriting?’. Uiteraard kwam daar precies geen antwoord op. Teleurgesteld begon ik opnieuw. Tot ik besefte dat de vraag ‘Welke actie moet ik ondernemen binnen mijn bedrijf?’ een beter resultaat opleverde. Hieronder geef ik nog wat voorbeelden van vragen die ik wel eens stel aan m’n kaartdeck.

Voorbeelden van vragen die je orakelkaarten kunt stellen:

  • Wat doe ik op dit moment goed en moet ik blijven doen?
  • Wat kan ik doen om mijn plezier in werk te verbeteren?
  • Wat moet er veranderen om gelukkiger te worden?
  • Waar mag ik in 2021 naar toe streven?

Hoe interpreteer je een orakelkaart antwoord of boodschap? 

Kijk, kaartjes praten niet. We leven niet in een Harry Potter wereld, helaas. Je moet dus na een trekking zélf interpreteren wat voor boodschap het orakeldeck je geeft. Het fijne aan orakelkaarten leggen is dat ze makkelijk te begrijpen zijn, óók voor mij als leek. Daarnaast heeft vrijwel ieder deck een handleiding met de betekenis van iedere kaart. Hoe vaker je een kaartje legt, hoe makkelijker je voelt wat het voor jou betekent.

En dat is precies mijn punt. Het maakt namelijk niet uit welke kaart je trekt, bijna alle kaarten kun je wel koppelen aan jouw vraagstuk, situatie of leven. Zo zou ik voor 5 verschillende personen de exact zelfde kaart kunnen trekken, zonder dat het voor alle 5 exact hetzelfde betekent. Er is namelijk geen exacte betekenis. Het gaat om jouw interpretatie en die is vrijwel nooit hetzelfde als de interpretatie van een ander. 

Hoe orakelkaarten leggen mij focus geeft  

Wanneer ik chaotisch ben of simpelweg het leven niet meer zie zitten (ja that happens sometimes), pak ik vaak mijn orakelkaarten erbij. Niet omdat ik wanhopig zoek naar antwoorden van het universum. Wel omdat het me dwingt in alle focus met mijn vraagstuk te gaan zitten. Iets wat ik te weinig doe, want ja dingen voelen is stom.

De uitkomst is niet altijd even bevredigend, maar geeft vaak wel net dat ene duwtje dat ik nog nodig heb om de juiste actie te ondernemen. En soms hoef ik helemaal geen actie te ondernemen, omdat ik op de juiste koers zit, het goed doe en gewoon door mag gaan. De orakelkaarten hebben me langzaam leren vertrouwen op mijn eigen intuïtie. Een skill die uiteindelijk ook nog een vet handig blijkt in het normale dagelijkse leven! 

Spieriewierie met Iris   

Zelf ben ik er heilig van overtuigd dat we soms wat inspiratie of guidance van buitenaf nodig hebben. Omdat je eigen referentiekader je niet altijd verder helpt. Of omdat er diepgewortelde overtuigingen in de weg zitten. Dit kan natuurlijk door te praten met een vriend(in), psycholoog of ervaringsdeskundige. Maar ook met jezelf (en een kaartendeck) zitten kan enorm helpen. Dus doe eens gek. Laat die spieriewierie vooroordelen los. En leg een orakelkaart!

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar orakelkaarten, maar heb je zelf geen deck? Stuur dan een mailtje naar iris@chronischawesome.nl. Met alle liefde doe ik aan orakelkaarten leggen voor jou!

Laat een reactie achter

Suggesties voor jou