Hoe NEI-therapie mij helpt bij het aanpakken van m’n blokkades zónder ellenlange praatsessies

door irisslabbekoorn
Hoe NEI-therapie mij helpt bij het aanpakken van m'n blokkades zonder ellenlange praatsessies

Ergens tientallen jaren geleden, toen ik nog jong en onwetend was, riep ik altijd niet zweverig te zijn. Ik geloofde in precies niets dat niet normaal te verklaren viel en wilde alles graag duidelijk onderbouwd hebben. Maar toen werd ik aangereden door een bus. Er ontstond een shitzooi aan klachten, alleen niemand wist eigenlijk waarom en al helemaal niemand wist wat er aan te doen. Na verschillende reguliere pogingen, zonder resultaat, besloot ik uit de medische molen te stappen en het alternatief te zoeken. Jup, Iris de ongelovige ging op ontdekkingstocht in de wereld waar niet alles te onderbouwen valt… Dan is het menens. Anywho, inmiddels oud, grijs en verrimpeld kan ik oprecht zeggen fan te zijn van de alternatieve opties. Oké eerlijk, niet álles paste bij mij en ik heb ook m’n fair share aan kwakzalvers voorbij zien komen. Maar tóch heeft het me veel gebracht. En brengt het me nog steeds. Zoals NEI-therapie bijvoorbeeld…

Wait what voor therapie?!

Een therapievorm die wellicht nu misschien je wenkbrauwen doet laten liften. Want NEI-wattes?! Had ik in ieder geval wel toen ik er ruim een jaar geleden via via mee in aanraking kwam. Ik was op dat moment een kleine drie maanden zwanger en die eerste maanden liepen niet per se heel lekker (understatement much). De dagen werden overheerst door intense misselijk -en vermoeidheid en nieuwe hormonen namen een loopje met m’n mind.  Het kindje in m’n buik was zó ontzettend gewenst en welkom, maar toch voelde ik me totaal niet happy.

Op dat moment zocht een collega van een vriendinnetje nog proefpersonen. Ze was haar NEI-scholing aan het afronden (of had deze net afgerond, hormonen hè) en wilde graag meer zwangere vrouwen behandelen. Ze geloofde heilig in het feit dat zij, met behulp van NEI-therapie, mij kon helpen bij mijn disbalans in deze zwangerschap. Zodat ik uiteindelijk weer zou kunnen genieten en mijn gevoelens of trauma’s niet (onbewust) over zou geven aan m’n nog ongeboren kindje. Ik zat op dat best diep en ondanks het feit dat ik wist dat er iets moest veranderen wist ik niet helemaal hoe. Dus besloot ik na wat interne weerstand haar toch een berichtje te sturen en een afspraak te maken.

Wat is NEI-therapie?

Oké nu weet je nog steeds niet wat NEI-therapie precies inhoudt. Dus first things first: NEI-therapie staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een alternatief samengestelde methode waarbij het beste van de Westerse en Oosterse wereld worden gecombineerd. Met NEI-therapie richt je je op het opsporen van blokkades, die bijvoorbeeld (onbewust) zorgen voor lichamelijke klachten of emotionele problemen, en op het liefdevol oplossen van deze blokkades zónder ellenlange praatsessies of herbelevingen van de oorzaak. Je snapt: dat laatste triggerde mij. Want echt geen zin om weer helemaal te gaan zitten wroeten in de waarschijnlijk honderd onderliggende oorzaken. En nog mooier is dat je vaak snel resultaat merkt na zo’n NEI behandeling.

Ik ging er ietwat sceptisch heen, maar hoopte stiekem vurig op iets minder misselijkheid en iets minder vermoeidheid. Zodat ik de overige zes maanden nog even kon ‘genieten’ van die kleine frummel in m’n buik. Of in ieder geval weer wat uit m’n handen kon krijgen (anders wel zes hele lange maanden hè). Samen met de NEI-therapeut speurde we dus naar de oorzaak van de klachten. Er kwamen vrij herkenbare, maar ook best onverwachte dingen naar boven. Dingen die niet eens van mij waren, maar generaties lang zijn doorgegeven. Gek genoeg voelde ik direct na de sessie al verlichting. Niet dat m’n misselijkheid opeens als sneeuw voor de zon verdwenen was. Maar het was duidelijk afgenomen. En dat was al een big win for me!

NEI-therapie balans in alle elementen

Hoe werkt NEI-therapie?

Ja, leuk Iris al dat gezwets over blokkades oplossen zonder er uren over te lullen. Maar hoe werkt dat dan? Dat niet lullen over je probleem is technisch gezien niet helemaal waar. Je moet de therapeut in kwestie uiteraard wel iets van achtergrond informatie geven anders ben je snel klaar. Samen bespreek je wat je ervaart, in mijn geval dus zwangerschap in combinatie met extreme misselijkheid en vermoeidheid. Daarna gaat de NEI-therapeut opzoek naar de oorzaak van het probleem of de blokkade. Ik heb begrepen dat het speuren naar antwoorden op verschillende manieren kan middels o-ringtesten of spiertesten. Maar zelf heb ik alleen de biotensor ondervonden.

Een biotensor is een vrij beweegbaar energetisch meetapparaat dat antwoorden uit je onderbewustzijn zichtbaar maakt. Het ziet er uit als een ringetje op ijzerdraad (contragewicht) met een handvat (tensor). Omdat het zwabbert en oogt als ’n bibberdie babberdie boe ding noem ik het zelf ook wel ’n toverstok. Anywho, de therapeut stelt hardop verschillende vragen aan je onderbewust zijn. Maar zelf antwoord geven hoeft niet. Het toverstafje beweegt voor jou op basis van je onderbewuste energie. Op deze manier werk je stap voor stap de vragen en bijbehorende problemen af tot het oké is om de sessie (voor dat moment) te stoppen. Soms komen er dingen naar boven waar je na de sessie niets meer mee hoeft. Maar soms poppen er ook dingen op die nog wat tijd nodig hebben om er te mogen zijn of nog een extra sessie verdienen.

NEI-therapie balans in linker en rechter hersenhelft

Voor welke klachten werkt NEI-therapie?

In principe is NEI-therapie voor iedereen van jong tot oud geschikt. En ook voor bijna alle klachten kun je NEI-sessies inschakelen. Voor mij lag het grote voordeel in niet wéér eindeloos praten over m’n issues. Want let’s be honest, dat zijn er veel. Ik startte vorig jaar deze sessie dus om m’n fysieke klachten op te ruimen. Maar inmiddels zit ik er wéér en ditmaal voor m’n mentale problemen (de bevalling en het moederschap). Goed, schetst natuurlijks nog steeds geen beeld dus hierbij een lijstje welke klachten behandeld kunnen worden met NEI-therapie

Fysieke KlachtenEmotionele Klachten
HoofdpijnenNeerslachtigheid
Misselijkheid in de zwangerschapSpanningen en/of stress
Vastzittende spierenSpecifieke trauma’s
Buikpijn (pds)Faalangst
Hooikoorts en/of allergieënWeinig zelfvertrouwen
HuilbuienVerlies en/of rouw

Wat heeft NEI-therapie mij gebracht?

Don’t get me wrong, ik ben all-in voor een goede praatsessie wanneer dit nodig is. Dat doe ik dus ook iedere week met mijn vaste psycholoog. Zij loopt mij, met behulp van EFT-therapie, door traumatische gebeurtenissen heen die iets meer context nodig hebben. Of in ieder geval: onderwerpen die van m’n chest moeten en waarbij ik praten júist als helend ervaar. Maar eerlijk is eerlijk, als ik dat bij al m’n klachten en issues zou doen kan ik daar wel ’n veldbedje parkeren… Daarom zoek ik ook naar alternatieven om toch die randjes van sommige klachten te halen, zonder dat het al m’n tijd opslokt.

Vorig jaar bracht NEI-therapie (in combinatie met normale therapie) mij veel rust. Na enkele sessies verdween de misselijkheid voor 80% en ook de intense moeheid nam geleidelijk aan af. Daarnaast was NEI een manier om met het kindje in m’n buik te communiceren. Zo kon ik hem toen al duidelijk maken dat ik hard aan het werk was om hem niet op te zadelen met mijn trauma’s. Ik geloof er heilig in dat hij dit heeft meegekregen en onze band sterker maakt(e).

Inmiddels merk ik, post-zwangerschap, dat er nog veel te behalen valt op het verwerken van de bevalling en het moederschap an sich. De eerste sessie zit erop en ik voel direct verlichting. Niet dat de bevalling nu niet meer traumatisch was. Want dat zal hij altijd blijven. Wel voel ik meer en meer dat het oké is. Ik kan er niets meer aan veranderen. De gevoelens (van mij en van generaties terug) krijgen een plekje en boosheid wordt langzaam ingeruild voor oké-heid. We zijn er nog niet, but we’ll get there. En dat is voor mij precies de kracht van NEI. Iets wat ik iedereen gun!

Tip van flip

Mocht jij na het lezen van dit artikel denken ‘nou let’s give it a try’ dan zeg ik doen! Want niet geschoten altijd mis. En omdat ik m’n eigen therapeut zo leuk vind kan ik haar no spon (ik krijg hier dus geen knaken voor) aanraden. Nu woon je misschien niet in hetzelfde gehucht (Hoeksche Waard) of in de buurt van Rotterdam/Dordrecht máár ze doet het volgens mij ook online! Dus check vooral even dr website 😉

Laat een reactie achter

Suggesties voor jou